Restoran Kosong? Tiada Pelanggan Datang Makan?

Empty_Restaurant

Nak naikkan jualan restoran setiap bulan sangat sukar sekiranya pelanggan asyik tidak datang ke restoran anda!.

Strategi Marketing yang betul dan Kreatif adalah cara yang berkesan untuk menarik lebih ramai pelanggan!

Inginkan Bantuan? Klik Button bawah!

Apa yang Bisnes Owner Perlu Lakukan?

Sekarang kita berada pada zaman Era Digital. Setiap bisnes perlu wujud dalam dunia digital. Sekiranya bisnes tidak wujud dalam dunia digital, bisnes anda akan bermasalah. 

Adakah bisnes anda wujud dalam dunia digital?

Kita perlu sedar generasi yang mempunyai kuasa membeli adalah generasi gadget smartphone semata-mata. Anda sebagai bisnes owner sangat-sangat perlu target mereka ini & jadikan mereka sebagai pelanggan restoran anda. Tapi…. Mereka ini adalah generasi yang tidak membaca surat khabar, tidak membaca majalah & juga tidak menonton TV!!!.. Sekiranya anda iklankan bisnes anda ke dalam surat khabar, majalah atau siaran TV.. anda melakukan kesilapan besar

Kerana mereka tidak berada disitu. Anda hanya membazirkan bajet marketing anda dengan sia-sia. Persoalannya, dimana generasi ini berada? Mereka berada dalam dunia digital iaitu Social Media Platform seperti Facebook, Instagram, Twitter dll. Oleh itu, anda perlu lakukan Strategi Marketing yang betul iaitu Digital Marketing untuk menarik mereka sebagai pelanggan restoran anda.

Dalam Digital Marketing, ini adalah elemen yang perlu ada dalam bisnes anda

icon website
Website

Website Yang Menarik & Berfungsi Dengan Baik Akan Menarik Pelanggan

Visual Branding

Fotografi & Videografi tentang Menu Masakan dan juga suasana Restoran

content marketing
Content Marketing

Bersocial dengan bakal pelanggan menggunakan Facebook, Instagram, dll

Event marketing
Event Marketing

Sediakan diskaun, promo dll. Sediakan ruang untuk company buat farewell dinner, birthday party dll

Perlukan Strategi Marketing Untuk Bisnes Anda? Klik Button Bawah!

Generasi Era Digital sangat suka & tertarik dengan gambar & video. Restoran anda mempunyai gambar & video menarik? ke hanya ambil guna phone sahaja! =)

Inginkan Gambar Seperti ini dalam Menu anda? atau menu anda langsung tiada gambar?

Bayangkan restoran mempunyai video resepi untuk menu anda seperti ini? Tak banyak restoran buat video untuk setiap resepi dalam menunya.

Banyak lagi Plan Marketing yang anda boleh lakukan untuk restoran anda. Jangan lambat bertindak. Kami sedia berkongsi tips & merangka Strategi Marketing untuk restoran anda.

Hubungi Kami segera untuk dapatkan Free Consultation untuk bisnes anda!

vona_visuals_logo

Vona Visuals

Vona Visuals is a Creative Agency that specialty in Content Marketing Strategies & Creative Visuals. We design the creative visuals, execute and optimize effective campaigns across a full spectrum of digital to the right target market at the right timing for your business. Our creative ideas and marketing matrix have helped many clients grow exponentially.